DE BEDSTE kulturOPLEVELSER I Viborg

Viborg byder på et væld af spændende kulturoplevelser!
Find inspiration til din næste kulturoplevelse i Viborg blandt vores Top 10 kulturfavoritter.

1. Viborg Kunsthal

Lige ved Søndersø i Viborg findes Viborg Kunsthal, et udstillingssted for den levende og dynamiske samtidskunst. Lige siden 1994 har Viborg Kunsthal haft et ambitiøst udstillingsprogram med anerkendte danske og internationale billedkunstnere.

Ud over de mange flotte udstillinger, byder Kunsthallen også på en lang række arrangementer, blandt andet artist-talks, foredrag, koncerter og workshops for børn og voksne.

Kunsthallen har også en butik og en café, og her kan du slappe af i de hyggelige omgivelser med en god kop kaffe og en bid mad.

2. Paletten

Midt i hjertet af Viborg finder du Paletten, der er Viborgs regionale spillested for rytmisk musik. Paletten tilbyder musik lige fra vækstlag, og op til toppen af dansk musik.

Spillestedet Palettens koncertaktiviteter foregår primært torsdag, fredag og lørdag, og her er der altid mulighed for at lade sig forføre af de rytmiske toner.

Det er primært danske navne der lægges vægt på, dog præsenteres der af og til internationale navne på scenen. Her er der altid mulighed for at høre gode koncerter med en kold øl i hånden!

3. Galleri NB

Det store Galleri NB er et kunstgalleri midt i Viborg. Galleriet er delt op i flere udstillingsområder, og her kan du opleve udstillinger fra både danske og internationale kunstnere.

Kvaliteten er altid i top, og der er mulighed for at se mange flotte værker. Man kan selvfølgelig også købe nogle med hjem, for at tilføje noget til sine egne samlinger.

4. Viborg Teater

I Viborg Musiksal og i Viborg Teater er der et væld af spændende teater- og koncertoplevelser!

På Viborg Teater afholdes der jævnligt teaterstykker for både børn og voksne, musicals og koncerter.  

Viborg Teater deler adresse og adminisstration med Viborg Musiksal. På den måde bliver teater og musical ofte forenet!t se frem til. Der er altid masser af stykker på programmet året rundt, så her er der altid noget at se frem til!

5. Tinghallen

Skal du til messe eller koncert? Tinghallen er Viborgs største forsamlingshus, og et af Danmarks største indendørs kultur- og spillesteder. Her afholdes løbende messer, musicals, koncerter, standupcomedy, foredrag, shows og meget mere. Her kan du være sikker på altid at finde arrangementer for alle interesser og aldre.

Det er muligt at overnatte på det ny-opførte Peak12 Hotel, hvis du kommer langvejs fra til koncerter eller lignende. I kælderen under Tinghallen findes desuden Bowlinghallen Viborg, der er udstyret med 14 fuldautomatiske bowlingbaner, bar og café.

6. Viborg Bibliotekerne

Viborg Bibliotekerne byder på meget mere end ro og fordybelse. Her er plads til alle, og der afholdes et bredt udvalg af arrangementer, såsom foredrag, kunstudstillinger, oplæsninger, samtalesaloner, koncerter og meget mere.

Der er naturligvis også altid mulighed for at sætte sig til rette på biblioteket, og udforske deres brede udvalg af litteratur.

 

7. Pakhuset

Skal din kunstkollektion fornyes?

Pakhuset er et udstillingssted for private kunstnere, hvor der er mulighed for at se kunst og værker i mange varierende stilarter. Udstillingerne skifter ofte, så der er næsten altid noget nyt og spændende at se.

Her kan du selvfølgelig også købe kunsten med hjem, så du kan glæde dig af det i mange år. 

8. Viborg Domkirke

Byens mest kendte vartegn er uden tvivl Viborg Domkirke! 

Ud over at være kendt landet over, er det også en levende og aktiv sognekirke. Her afholdes der jævnligt koncerter med anerkendte musikkere. Desuden rummer kirken også en lang og spændende historie.

Den er klart et besøg værd, hvad end det så blot er for at se dens spektakulære udsmykning og opleve roen, eller om det er i forbindelse med koncerter og foredrag.

9. Gråbrødre Kloster

Gråbrødre Klosteret blev grundlagt af Franciskanermunkene fra Assisi i 1235. Den sidste søndag i måneden afholdes der gudstjeneste i klosteret, og der er mulighed for at tage med på guidede ture rundt i Viborg, hvor klosteret og kirken også besøges. En guidet tur med klosteret er en enestående mulighed for at få et indblik i en anden tid og en anden levemåde, og det er et velbevaret stykke danmarkshistorie.

 

10. Hans Tausens Minde

Hans Tausens Minde er Viborgs ældste haveanlæg. I anlægget findes en mindesten for Hans Tausen, udført af billedhuggeren H.E. Freund i 1836.

Hans Tausen oversatte bibelen til dansk, og er i folkemunde kendt som ”den danske Luther”, da hans var en af landets første og mest kendte reformatorer. Tausen havde stor betydning for reformationen i Danmark, og prædikede i mange af Viborgs kirker, hvorfor der siden blev opført mindestenen af H.E. Freund i hans ære, og i 2004 blev der opsat en ny Hans Tausen-statue af Bjørn Nørgaard, i forbindelse med Viborgs 475 års reformationsjubilæum.

Find vej

© 2019 GoVisit ApS – mail: jesper@govisit.dk – tlf: 60 52 30 10

Betingelser

Tilmelding til mailliste:
Ved at tilmelde dig, accepterer du at GoVisit må sende dig mails. Du kan til enhver tid afmelde dig fra listen via en af de modtagne mails.