De bedste børneoplevelser i Viborg

Viborg byder på mange sjove og spændende oplevelser og aktiviteter for børn! Find inspiration til sjove oplevelser til børn og barnlige sjæle blandt vores To10 favoritter for børn. 

1. Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber er ikke bare Danmarks, men verdens største kalkgruber! Her kan du gå på opdagelse i de flotte grube- og minegange, der spænder over 4 km, hvoraf 2 km er oplyste. Grubegangene blev hakket ud med håndkræft af minearbejdere, og temperaturen er helt nede på 8° C – hele året rundt.

Mønsted Kalkgruber byder også på mange sjove oplevelser for børn, såsom minetoget, der kører mellem kalkværket og perronen inde i gruberne, flagermus-safari, et multimedieshow, der fortæller historien om gruben og kalkudvinding, eller lege på flagermus-legepladsen over jorden.

Derudover kan du dykke ned i stedets spændende historie ved at besøge det gamle Kalkværk, besøge Kalkmuseet i den gamle bestyrerbolig, opleve de over 15.000 flagermus der overvintrer i kalkgruberne, smage ost Arla Foods Grubeost, der er lagret i kalkgruberne og meget mere.

2. Verdenskortet

Gør hele verden til din legeplads ved at besøge Verdenskortet! Verdenskortet, der ligger ca. 30 km nord for Viborg, er en helt unik park – her er verden nemlig bygget op af sten i Klejtrup sø. Den blev skabt af Søren Poulsen i årene 1944-1969, da han en dag fandt en sten der mindede meget om Jylland. Resten af verdenskortet tog derefter form ved at flytte store sten ud på isen om vinteren og vippe dem på plads når foråret kom.

Verdenskortet er især sjov for børn, der har mulighed for at hoppe rundt på de store sten på Verdenskortet, sejle rundt i små både, komme op i udkigstårnet med udsigt over søen, spille minigolf, klappe geder og kaniner, opleve den snørklede labyrint, hoppe på hoppepude og meget andet.

3. Viborg Svømmehal

Viborg Svømmehal byder på mange faciliteter for både børn og voksne. Børnene kan boltre sig i det store morskabsbassin, fyldt med vandkanoner, boblezoner, vandfald og strømkanal, suse ned af den nye vandrutsjebane, hvor lys og lyd kombineret med tre unikke temaer giver en speciel oplevelse, og familiens yngste kan hygge sig i soppebassinet.

Der er også hyggeligt for større børn og forældre, der kan nyde godt af det store svømmebassin med udspringsvipper, det lækre spabassin, varmtvandsbassinet, eller trække sig tilbage i saunaen og dampbadet.

4. Energimuseet

Energimuseet, der ligger i Tange ved Bjerringbro, er et af Viborg egnens mest spændende, lærerige og sjove museer! Her kan du blive klogere på elektricitetens fysik, teknik og historie, og der er oplevelser for hele familien.

Du finder et bredt udvalg af udstillinger på museet, hvor der er masser af eksperimenter, leg og forsøg. Udstillingerne er spredt over 7 forskellige bygninger, og i den omkringliggende park og skov. Energimuseet har mange aktiviteter for alle, og du kan eksempelvis lave en strømtest, spille SPILLET OM KLIMA, eller eksperimentere med hvordan du kan reducere CO2 udledning. Du kan desuden opleve et flot lynshow hver weekend!

5. Legeland Viborg

Legeland Viborg er en trampolinpark og legeland der danner ramme for rigtig mange sjove aktiviteter for hele familien. Både børn og forældre kan få brændt en masse energi af, og der er med sikkerhed noget sjovt for børn og barnlige sjæle. I legelandet finder du et bredt udvalg af aktiviteter, såsom den store trampolinpark, mekanisk rodeotyr, børneteater, forhindringsbane, klatrevæg, kuglerum, hoppeborge, lasertag, fodboldbane og meget mere.

Der er desuden en café hvor du kan købe mad og drikke, og du er også velkommen til at medbringe dit eget.

6. Viborg Bibliotekerne

Find tid til både ro og morskab for børnene på Viborg Bibliotekerne! Her afholdes der jævnligt arrangementer for både store og små, og de kan nyde godt af koncerter, skattejagter, MiniBio, trylleshows, kreaværksted, og meget mere.

Der er selvfølgelig også et stort udvalg og gode bøger til både børn og unge, og hyggelige læsehjørner.

 

7. Børnenes Hald

Børnenes Hald er en skovlegeplads ved De Fem Hald’er. Legepladsen er fyldt med flotte legeredskaber, såsom et borgtårn med rutsjebane, en blid gynge, et trævildsvin, og en middelalderlig kastemaskine. Her er der tid til masser af sjov og leg for børnene, og området lægger op til gode gåture blandt de historiske omgivelser!

 

 

8. Sønæs

Sønæs, også stavet sØnæs, er et vandlandskab beliggende i Viborg. sØnæs er indrettet som en bypark med masser af faciliteter for publikum, og er et fremsynet klimaprojekt, hvor miljø, vandrensning, klimasikring og naturhensyn er i fokus.

sØnæs er både lærerigt og sjovt for børn, og nogle af aktiviteterne indebærer blandt andet en lille tømmerflåde til at krydse vandet, gynger, gangbroer over vand og andre sjove forhindringer.

sØnæs er en spændende oplevelse for både børn og voksne, og nogle af faciliteterne er blandt andet:

  • Parkeringsplads med infoportal
  • 725 m lang gangsti
  • “hændelsespinde”
  • Søpavillon
  • Soltrappe og strand
  • Anløbsbro til båden “Margrethe I”

9. Borgvold

Borgvold, en park mellem Nørresø og Søndersø i Viborg, er et af byens ældste og smukkeste anlæg. Parken på ca. 4,5 ha. er et gammelt voldsted, der siges at være resterne af kongsborgen som Erik Menved opførte i 1313.

Borgvold er også sjov for børn, da de kan slå sig løs på legepladsen, fodre ænder, sejle på søen eller suse rundt på skøjtebanen i vinterhalvåret.  

På en tur gennem Borgvold vil du se et væld af forskellige træer, buske, stauder og sommerplanter, mens du går rundt ad slyngede stier og krydser broer over små kanaler. I sommerhalvåret er kiosken åben, og her kan du nyde godt af dens brede udvalg, såvel som leje kanoer og vandcykler.  

På toppen af den 11 meter høje borgbanke kan du desuden se en mindesten for Erik Ejegod, og rundt i parken finder du skulpturer.

10. Hvolris Jernalderlandsby

Nord for Viborg finder du Hvolris Jernalderlandsby, et friluftsmuseum hvor tiden er skruet helt tilbage til omkring år 0. Her kan du opleve håndværk, madlavning, og følge med i jernalderfolkets dagligdag. Hvolris Jernalderlandsby er en helt unik genskabt jernalderlandsby i bakkerne på Hvolris, der ligger side om side med arkæologiske udgravninger. Du har mulighed for at gå på opdagelse i den arkæologiske udstilling med jernalderfund fra udgravninger, se Jernalderbondens dragt, og mange andre fund eller genskabelser fra jernalderen. Du kan også gå på opdagelse i det store naturområde, der både rummer en skulpturlund og naturlegeplads. I sommerferier og efterårsferier er der levendegørelse på friluftmuseet, der er yderst underholdende for både store og små!

Find vej

© 2019 GoVisit ApS – mail: jesper@govisit.dk – tlf: 60 52 30 10

Betingelser

Tilmelding til mailliste:
Ved at tilmelde dig, accepterer du at GoVisit må sende dig mails. Du kan til enhver tid afmelde dig fra listen via en af de modtagne mails.