fbpx

Opdag attraktioner i viborg

Kig forbi GoVisit Viborgs top 10 lister. Her kan du bl.a. finde vores favoritter indenfor de 10 bedste attraktioner i Viborg. Se mere omkring attraktioner i Viborg på denne side.

attraktioner attraktioner

ARoS - attraktioner i Danmark
ARoS - attraktioner i Danmark
ARoS - attraktioner i Danmark

De bedste attraktioner i Viborg

Der er så meget at se i Viborg!
Find inspiration til din næste oplevelse i Viborg blandt vores Top 10 attraktionsfavoritter.

1. Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber er ikke bare Danmarks, men verdens største kalkgruber! Her kan du gå på opdagelse i de flotte grube- og minegange, der spænder over 4 km, hvoraf 2 km er oplyste. Grubegangene blev hakket ud med håndkræft af minearbejdere, og temperaturen er helt nede på 8° C – hele året rundt.

Mønsted Kalkgruber byder også på mange sjove oplevelser for børn, såsom minetoget, der kører mellem kalkværket og perronen inde i gruberne, flagermus-safari, et multimedieshow, der fortæller historien om gruben og kalkudvinding, eller lege på flagermus-legepladsen over jorden.

Derudover kan du dykke ned i stedets spændende historie ved at besøge det gamle Kalkværk, besøge Kalkmuseet i den gamle bestyrerbolig, opleve de over 15.000 flagermus der overvintrer i kalkgruberne, smage ost Arla Foods Grubeost, der er lagret i kalkgruberne og meget mere.

2. Verdenskortet

Gør hele verden til din legeplads ved at besøge Verdenskortet! Verdenskortet, der ligger ca. 30 km nord for Viborg, er en helt unik park – her er verden nemlig bygget op af sten i Klejtrup sø. Den blev skabt af Søren Poulsen i årene 1944-1969, da han en dag fandt en sten der mindede meget om Jylland. Resten af verdenskortet tog derefter form ved at flytte store sten ud på isen om vinteren og vippe dem på plads når foråret kom.

Verdenskortet er især sjov for børn, der har mulighed for at hoppe rundt på de store sten på Verdenskortet, sejle rundt i små både, komme op i udkigstårnet med udsigt over søen, spille minigolf, klappe geder og kaniner, opleve den snørklede labyrint, hoppe på hoppepude og meget andet.

3. Viborg Domkirke

Man kan ikke lave en liste over de bedste oplevelser i Viborg, uden også at nævne den spektakulære Domkirke! Viborg Domkirke, der er viet til Vor Frue (Jomfru Maria), er en levende og aktiv sognekirke, der også rummer en lang og spændende historie. Kirken danner på mange måder midtpunkt for byen, og er kendt af mange som et af Viborgs største vartegn. Her er der både plads til ro og fordybelse, mulighed for guidede ture med spændende fortællinger, og der afholdes ofte koncerter og foredrag.

4. Nyt Viborg Museum

Viborg Museum er i øjeblikket ikke et museum i den traditionelle forstand – i stedet tilbyder museet guidede ture gennem Viborg, en lang række spændende foredrag og nervepirrende mordgådejagter.

Viborg Museum lukkede for faste udstillinger i 2017 i forbindelse med flytning af museet. Det fysiske museum planlægges at åbne mod slutningen af 2021 i den tidligere landsretsbygning i Domkirkekvarteret. Her kan du se frem til mange nye spændende udstillinger med fokus på Viborgs byhistorie i 1000 år, og indtil da kan du nyde godt af alle museets arrangementer og aktiviteter.

5. Energimuseet

Energimuseet, der ligger i Tange ved Bjerringbro, er et af Viborg egnens mest spændende, lærerige og sjove museer! Her kan du blive klogere på elektricitetens fysik, teknik og historie, og der er oplevelser for hele familien.

Du finder et bredt udvalg af udstillinger på museet, hvor der er masser af eksperimenter, leg og forsøg. Udstillingerne er spredt over 7 forskellige bygninger, og i den omkringliggende park og skov.

Energimuseet har mange aktiviteter for alle, og du kan eksempelvis lave en strømtest, spille SPILLET OM KLIMA, eller eksperimentere med hvordan du kan reducere CO2 udledning. Du kan desuden opleve et flot lynshow hver weekend!

6. Daubjerg Kalkgruber

En kort køretur fra Viborg finder du Daugbjerg Kalkgruber, Skandinaviens ældste kalkmine! Under jorden er der oplevelser for hele familien, når I går rundt i de spændende og atmosfærefyldte minegange. Tag på skattejagt under jorden, gå på opdagelse i Jens Langknivs hule, eller kom med på hel- eller halvdags guidede ture i området. Fra oktober kan du opleve op til 35.000 flagermus, der er gået i vinterhi i kalkminen, og der er endda mulighed for selv at overnatte med flagermusene i minen, 60 meter under jorden.

Daugbjerg Kalkgrubes historie går ca. 1500 år tilbage, og der er masser af spændende historier om hvordan minen blev brugt til at bryde kalk til mørtel og om hverdagen for tidens minearbejdere.  

7. Bruunshåb Gl. Papfabrik

På Bruunshaab Gl. Papfabrik kan du opleve et af Danmarks få arbejdende fabriksmuseer! Her forvandles affaldspapir og gamle aviser til pap, og du kan følge med i hele processen. Et besøg på papfabrikken er spændende for både børn og voksne, og du kan på den over 100 år gamle fabrik få indblik i den historiske udvikling, maskinerne og historier om arbejdet som det var engang. Der er også mulighed for selv at udfolde sine kreative evner i ”Papsnedkeriet”, og se både dampmaskinen, vandturbinen og remtrækket.

Papfabrikken ligger i et smukt område lige ved Mølleå, der også er oplagt til gode gåture.

8. Hvolris Jernalderlandsby

Nord for Viborg finder du Hvolris Jernalderlandsby, et friluftsmuseum hvor tiden er skruet helt tilbage til omkring år 0. Her kan du opleve håndværk, madlavning, og følge med i jernalderfolkets dagligdag. Hvolris Jernalderlandsby er en helt unik genskabt jernalderlandsby i bakkerne på Hvolris, der ligger side om side med arkæologiske udgravninger.

Du har mulighed for at gå på opdagelse i den arkæologiske udstilling med jernalderfund fra udgravninger, se Jernalderbondens dragt, og mange andre fund eller genskabelser fra jernalderen. Du kan også gå på opdagelse i det store naturområde, der både rummer en skulpturlund og naturlegeplads. I sommerferier og efterårsferier er der levendegørelse på friluftmuseet, der er yderst underholdende for både store og små!

9. Hald Ruin

Hald Ruin er et af Viborg egnens mest berømte udflugtsmål, og du kan beundre den flotte udsigt over Hald Sø fra tårnet i ruinen. Hald Ruin, der også er kendt som Bispens eller Jørgen Friis’ Hald, er en borgruin på en lille halvø i Hald Sø. Borgen er genopført af resterne af det middelalderlige “Tredie Hald”, og blev oprindeligt bygget i forbindelse med urolighederne omkring den lutherske reformation i Danmark. Hald Ruin er et af dansk historie og kulturs varetegn, og sammenlagt med områdets smukke natur, er det en oplevelse du ikke vil gå glip af. 

10. Skovsgaard Museet

Skovgaard Museet, der ligger lige i hjertet af Viborg ved siden af domkirken, er et kunstmuseum med værker fra kunstnerfamilien Skovgaard. Her finder du også løbende spændende særudstillinger, og fortællinger om familien. Museet er oprettet for at hædre kunstneren Joakim Skovgaard, der har udsmykket Viborg Domkirke. Både Joakim Skovgaard og mange af hans familiemedlemmer var kunstnere, hvorfor der også findes en stor samling værker af de øvrige familiemedlemmer.

Skovgaard Museet ligger i byens gamle rådhus, en smuk barokbygning fra 1728. Der afholdes løbende spændende arrangementer og foredrag på museet.  

Find vej

Start dit
Eventyr i dag

© 2019 GoVisit ApS – mail: jesper@govisit.dk – tlf: 60 52 30 10

Betingelser

Tilmelding til mailliste:
Ved at tilmelde dig, accepterer du at GoVisit må sende dig mails. Du kan til enhver tid afmelde dig fra listen via en af de modtagne mails.