1. Jens Bangs Stenhus

Et af byens ældste vartegn

Dette renæssancehus er et af Aalborgs største og mest fotograferede historiske steder. Med fem etager og en prangende udsmykning var Jens Bangs Stenhus en knytnæve til datidens borgerskab i Aalborg.

Bygningen blev opført i 1624 som et modsvar til den daværende borgmester og Jens Bangs halvbror Jørgen Olufsens gård og udgjorde sammen med byens kirketårne Aalborgs skyline. Huset var dermed det første syn, der mødte de tilrejsende, når de kom til byen. Jens Bang boede selv i huset frem til sin død i 1644.

Svaneapoteket havde sin beliggenhed i den imponerende stueetage i Jens Bangs Stenhus i 1666-2014. I løbet af de mange år har apotekerne fyldt det gamle loft med alskens krukker, møbler og udgået medicin.

Fun fact! Vidste du, at et af de udsmykkede hoveder på bygningen siges at forstille Jens Bang, der rækker tunge ad rådhuset? Han blev nemlig aldrig valgt ind i byens styre, på trods af at være en af byens rigeste mænd, så selv hans spøgelse har en klemme på tværs med byen!

Quiz tid

Hvornår blev Jens Bangs Stenhus opført?

Kom med til rundvisning i Apotekersamlingen

I samarbejde med Jens Bangs Stenhus og Nordjyske Museer giver vi 10% rabat på billetten til Rundvisning i Apotekersamlingen, en udstilling helt oppe under loftet i Jens Bangs Stenhus. 

© 2019 GoVisit ApS – mail: info@govisit.dk – tlf: 60 52 30 10

Brug for Hjælp?

Skal appen være åben for at modtage info?
Ja, appen skal være åben når du ankommer til det anviste punkt.

Hvis ikke du modtager popups nær det næste stop i skattejagten, kan det være at:
1. Dit bluetooth ikke er tændt. Gå til din smartphones indstillinger for at slå bluetooth til.

2. Bruger du android, skal du godkende at GoVisit appen ALTID må kende din placering. Gå til indstillinger, apps, find GoVisit appen og ændre til altid. Når du er færdig med denne oplevelse kan du altid ændre det tilbage til “kun når appen er åben”.

Det rigtige svar er..

1624! 

Betingelser

Tilmelding til mailliste:
Ved at tilmelde dig, accepterer du at GoVisit må sende dig mails. Du kan til enhver tid afmelde dig fra listen via en af de modtagne mails.